Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниГорохівський деканатСтрільче: архієрей освятив храм після ремонту (оновлено)
Новини

Стрільче: архієрей освятив храм після ремонту (оновлено)

Митрополит Луцький і Волинський Михаїл звершив чин оновлення церкви Рівноапостольного князя Володимира Великого цього села Горохівського деканату.

У проповіді високопреосвященний говорив про оновлення. Краса цього світу, все, що його наповнює, створено з безмежної любові Господа. Оновлення – це краса Божого творіння. Вона робить людську душу в гармонії з Творцем. Людина прагне змін, поліпшення свого стану. Це може стосуватися як власного будинку, церкви, так і моди, – ми хочемо змінюватися. Але модне те, що гарне у межах певних смаків, зауважив владика. Оновлюватися і змінюватися потрібно (звичайно, якщо це на користь) – у цьому світі все міняється. Але є речі, які не піддаються ніякому сумніву, не можуть бути застарілими. Це – віра, добрі традиції. Тому потрібно дотримуватися своїх хороших традицій і добрих правил.

За повідомленням настоятеля протоієрея Василя Реваги, виконано, зокрема, капітальний ремонт купола, заміну підлоги, штукатурення і фарбування стін, літографію настінних розписів.

Під час освячення і Божественної літургії із високопреосвященним та настоятелем молилися декан протоієрей Андрій Сидор, інше духовенство нашої та Львівської єпархій. Церковні відзнаки і архієрейські благословенні грамоти отримали парафіяни, що потрудилися на благо церкви.

Божий дім у Стрільчі побудовано й освячено 1996 р. До цього храму в селі не було – ходили молитися у сусідні Печихвости. У 2014-му парафія в числі перших полишила Московський патріархат, увійшовши до Київського.

12 листопада 2022 р. Інші новини за рубриками: Горохівський деканат, Митрополит Луцький і Волинський Михаїл, Протоієрей Андрій Сидор
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери