Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниКафедральний собор Святої Трійці в ЛуцькуВербна неділя у кафедральному соборі (оновлено)
Новини

Вербна неділя у кафедральному соборі (оновлено)

Світлина інформаційної служби єпархії

У неділю Входу Господнього в Єрусалим митрополит Луцький і Волинський Михаїл очолив Божественну літургію в кафедральному соборі Святої Трійці.

Напередодні архієрей відправив всенічну і висловив подяку батькам, які привели дітей у собор для участі у святковій відправі. Архіпастир нагадав, що коли Спаситель ввійшов в Єрусалим і зцілив у храмі хворих, то насамперед малеча щиро вітала Його, вигукуючи: «осанна Синові Давидовому» (Мф. 21:15). Так сповнилося Писання: «Із уст дітей і немовлят вчинив єси хвалу» (Пс. 8:3). Тож найменші парафіяни цього вечора перші прийняли освячення верби.

У проповіді владика наголосив на важливості віри. Те, що ми сьогодні прийшли до храму освячувати вербу, означає, що ми віримо у воскреслого Христа, віримо, що «Спаситель прийшов і викупив нас від гріха, прокляття і смерті». Говорячи «за шість днів Великдень», ми віримо, що Господь не просто воскрес, а і в те, що ми будемо жити вічно.

Потому архіпастир освятив гілля верби на соборній площі. Впродовж дня духовенство головного храму єпархії продовжувало освячувати віття.

Трансляцію на телеканалі «UA:Суспільне» коментували клірик нижнього храму кафедрального собору Святої Трійці ієромонах Димитрій (Франків) та викладач Волинської православної богословської академії Ігор Сацик. Запис можна переглянути на фейсбук-сторінці «Суспільне Волинь».

25 квітня 2021 р. Інші новини за рубриками: Кафедральний собор Святої Трійці в Луцьку, Митрополит Луцький і Волинський Михаїл
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери