Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниКафедральний собор Святої Трійці в ЛуцькуВладика Михаїл: «російська церква – неправославна»
Новини

Владика Михаїл: «російська церква – неправославна»

Митрополит Луцький і Волинський Михаїл гостро звинуватив у великому злочині проти українців не лише державу, але й народ, і церкву Росії.

Під час проповіді на похороні воїна Георгія Плісака в кафедральному соборі Святої Трійці владика сказав:

«Біологи дуже добре говорять: бактерія розвивається в сприятливому середовищі, гнилосному. Відповідно – таке російське середовище. Вони проголосували за особу, яка дала наказ убивати українців». За статистикою, нині вісімдесят відсотків росіян підтримують Путіна. Спершу на виборах дали йому мандат довіри – керувати державою, керувати армією. І він прислав армію в Україну. «З їхньої згоди ось розвинена бактерія в сприятливому середовищі – ненависть до українців… Покажіть євангельський закон, де написано, що брат повинен йти на брата війною і вбити. Значить, вони нам не брати. Вони кажуть: „ви православні і ми православні“. Покажіть мені євангельський закон, де написано, що православний повинен вбивати православного. Значить, російська церква – неправославна. І той, хто ходить в цю церкву, – неправославний. І буде паску їсти оскверненими у крові устами. Це – кривава Пасха для УПЦ (МП), як вони замаскувались, якщо не покаються у вбивстві українців, у знищенні українських сіл, міст і стані, в якому вони є».

Далі високопреосвященний наголосив: «Хто винуватий? Винувата ідея, яка сидить у когось в голові, ідея „русского мира“. Прийшли спасати „русскоязычных“ і тих же „русскоязычных“ убивають, убивають всіх. І найбільше страждають ті, яких прийшли „захищати“. Не треба йти на Волинь захищати, ми самі тут розберемся. Не треба йти в Україну нас захищати, самі тут розберемся. Ми віруючі, і живемо згідно з заповідями. Ми будемо миритися з тими, з ким ми не взгоді особисто, але знищимо всіх ворогів України. І будемо ненавидіти ворогів Божих, бо вони не вірять ні в Євангеліє, ні в Христа, ні в життя, ні в правду», – сказав керуючий єпархією.

До речі, нині православні богослови світу обговорюють концепцію «русского мира» і пропонують оголосити її єрессю.

1 квітня 2022 р. Інші новини за рубриками: Кафедральний собор Святої Трійці в Луцьку, Митрополит Луцький і Волинський Михаїл
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери