Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниКафедральний собор Святої Трійці в ЛуцькуЄпархія відзначає День Соборності України (оновлено)
Новини

Єпархія відзначає День Соборності України (оновлено)

З нагоди 105-ї річниці проголошення Акта злуки Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки в єдину УНР проходять урочисті заходи, в яких беруть участь священнослужителі.

Біля пам’ятного фотостенда «Герої Небесної сотні – Загинули за єдність України», що на Театральному майдані обласного центру, митрополит Луцький і Волинський Михаїл очолив заупокійну літію, прочитав молитву за Україну та виголосив вітальне слово. Разом із владикою служив декан протоієрей Микола Нецькар разом із іншим духовенством кафедрального собору Святої Трійці.

Високопреосвященний, зокрема, зазначив, що ще в «Конституції Пилипа Орлика» йдеться про свободу людини. Але сьогодні ми розуміємо, чого варта нам ця свобода. Тільки разом в українській та європейській спільноті ми зможемо відстояти цей найцінніший дар. Захисники, портрети яких бачимо на цьому фотостенді, дали нам шанс усвідомити, що сила народу – тільки в єдності. Тож тільки разом зможемо зберегти свободу, до якої ми всі прагнемо. І захищати її повинен кожен на своєму місці. У цьому суть нашої соборності.

Урочисті заходи та богослужіння проводять і в інших деканатах єпархії.

23 січня 2024 р. Інші новини за рубриками: Церква і держава, Кафедральний собор Святої Трійці в Луцьку, Митрополит Луцький і Волинський Михаїл, Протоієрей Микола Нецькар, Протоієрей Володимир Подолець, Протоієрей Віталій Собко
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери