Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниКіверецький деканат25 років тому Покровська парафія у Ківерцях розпочала богослужіння (оновлено)
Новини

25 років тому Покровська парафія у Ківерцях розпочала богослужіння (оновлено)

10 жовтня 2021 р. Собор Покрови Пресвятої Богородиці в Ківерцях. Світлина інформаційної служби єпархії

З нагоди ювілею в соборі Покрови Пресвятої Богородиці митрополит Луцький і Волинський Михаїл очолив Божественну літургію.

Із керуючим єпархією служили декан та настоятель парафії протоієрей Іван Семенюк, інше духовенство. Архієрей відзначив черговими церковними нагородами священників Валерія Чернюка та Мар’яна Березу. Серед багатьох вірян у відправі взяв участь міський голова Олександр Ковальчук.

Привітавши присутніх зі святом, владика зазначив, що «наше життя – у Бозі». Для християн говорити про Творця і про свої стосунки з Ним – звично. Перше значення латинського слова «релігія» – «відновлення зв’язку»: людини зі Всевишнім і людини з людиною, який базується на молитві-спілкуванні. Ми прагнемо цього спілкування, говоримо добрі слова. Християнин, спілкуючись із Богом, уже налаштований на добре, радісне, оптимістичне. Він знаходить шлях радіти – бути щасливим, а не засмученим.

Спілкуючись один з одним, маємо радіти, бо завтра цього може не бути. «Сьогодні кажіть один одному добрі слова, про те, що вас любимо, бо християнин живе по закону любові. Те, що можна зробити сьогодні, не відкладайте на завтра», – наголосив архіпастир, закликавши народжувати велику любов і частіше усміхатися.

Свято-Покровський храм у Ківерцях засновано в 1994 р. 19 серпня 1996 р. відбулася перша служба Божа, яку відправив тодішній настоятель протоієрей Богдан Старовський. 14 жовтня 1997-го звершили освячення Божого дому, а через 10 років, 13 жовтня, тоді ще єпископ Михаїл надав церкві статус собору, адже в клірі парафії було чотири священнослужителі, храм став духовним центром Ківереччини, де діяло 22 парафії Київського патріархату.

11 жовтня 2021 р. Інші новини за рубриками: Ківерецький деканат, Митрополит Луцький і Волинський Михаїл, Протоієрей Іван Семенюк
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери