Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниКонстантин (Марченко), архімандритДекан монастирів долучився до «Генерації успішних людей»
Новини

Декан монастирів долучився до «Генерації успішних людей»

У рамках цієї програми архімандрит Константин (Марченко) ділився міркуваннями з журналістом Віталієм Ткачуком у радіостудії «СіД-FM 102,4».

Намісник монастиря Святителя Миколая Чудотворця, що в с. Жидичин Ківерецького деканату, порушував теми, котрі найбільше цікавлять мирян.

Розповів, як спочатку довго шукав себе, навіть у різних релігіях. Та, щоб не зламатися в цьому житті, прийшов до Всевишнього, бо віра – це стержень. Мріяв бути священником і повністю присвятити себе Богові.

В житті кожної людини бувають спокуси, у монахів теж. Аби вони не заволоділи людиною, треба завжди пам’ятати про своє покликання.

У монастир ідуть із різних причин: хтось за покликанням, а хтось і через негаразди в родині. Отець Константин завжди вислухає, а поспілкувавшись, радить спочатку заспокоїтись і тоді подумати над рішенням. Не втікати від проблем – біди скоро минають. Своє життя потрібно присвятити Богу.

У монастирі чернець живе за трьома обітницями: без сім’ї, не набуває матеріальних статків і постійно виконує духовний послух. Життя людини не складається із заборон, а з того, чого вона вчиться, що здобуває і як преображається. У деяких монастирях траплялось – окремі монахи поверталися до світського життя. Їх за це не можна засуджувати.

Стосовно останніх подій навколо нашої держави о. Константин говорить, що причину, насамперед, варто шукати в нас самих. З нами поводяться так, як ми дозволяємо це робити.

Архімандрит розповідав іще багато цікавого, зокрема, як знайти духівника, про відпочинок в обителі, любов до життя. Повністю відео можна подивитися тут.

30 січня 2022 р.
Інші новини за рубриками: Архімандрит Константин (Марченко)
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери