Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниЛозовицький Василь, священикПредставник ВПБА – на міжнародній конференції в Києві
Новини

Представник ВПБА – на міжнародній конференції в Києві

Протоієрей Василь Лозовицький, декан богословського факультету Волинської православної богословської академії, взяв участь у VIII науковій конференції «Православ’я в Україні: Українська Церква в історії українського державотворення».

За повідомленням сайта vpba.org, захід, присвячений «100-літтю Української революції, державного органу в справах релігій та боротьбі за автокефалію», проходив у Київській православній богословській академії за участю Патріарха Філарета.

Під час конференції дискутували богослови, науковці, філософи, державні діячі з України, Німеччини, Туреччини. Співорганізатором наукового заходу виступили Інститут української археографії та джерелознавства ім. М. С. Грушевського НАН України і Національний заповідник «Софія Київська».

Отець Василь головував у секційній роботі за напрямком «Бібліографістика», розповідав про діяльність митрополита Тобольського Йоана (Максимовича) – українського церковного діяча, богослова, духовного письменника, автора численних поетичних творів.

23 листопада 2018 р.
Інші новини за рубриками: Волинська православна богословська академія, Священик Василь Лозовицький
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери