Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниЛуцький міський деканатПом’янули загиблих поблизу станції Крути
Новини

Пом’янули загиблих поблизу станції Крути

29 січня 2020 р. Заупокійна літія по загиблих перед пам’ятним хрестом на вул. Героїв Крут. Світлина інформаційної служби єпархії З нагоди чергової річниці бою крутівців із червоноармійцями у деканатах єпархії відбулися Богослужіння та заходи.

Зокрема, в обласному центрі традиційно митрополит Луцький і Волинський Михаїл очолив заупокійну літію по загиблих перед пам’ятним хрестом на вул. Героїв Крут (район Дубнівської).

У слові архієрей нагадав, що подвиг загиблих патріотів – це приклад великої любові до Батьківщини. І саме такими повинні бути наші нові українські принципи. Адже старі, як показав час, не діють. Нас, на жаль, об’єднала біда. Але тепер ми повинні бути разом, аби перемогти це горе й усвідомити, що ми – найкращі.«Потрібно викинути “хохляцтво” із своєї свідомості й ставати новими українцями», – закликає керуючий єпархією.

Разом із високопреосвященним молилися луцький міський декан протоієрей Михайло Онищук, духовенство благочиння, УГКЦ, представники влади та громадськості.

Бій, який відбувся 29 січня 1918 р. біля залізничної станції Крути неподалік Києва між чотирма тисячами червоногвардійців та чотирмастами студентами, гімназистами й козаками, дозволив затримати ворога на чотири дні. Це дало змогу укласти мир між урядом Української Народної Республіки і державами Четверного союзу. Юні патріоти гідно трималися в нерівному бою, захищаючи українську державність.

29 січня 2020 р. Інші новини за рубриками: Церква і держава, Кафедральний собор Святої Трійці в Луцьку, Луцький міський деканат, Митрополит Луцький і Волинський Михаїл
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери