Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниЛуцький міський деканатДесять років тому освячено церкву Апостола Филипа (оновлено)
Новини

Десять років тому освячено церкву Апостола Филипа (оновлено)

У день цього святого з нагоди празника луцької церкви (Черничі), Божественну літургію очолив митрополит Луцький і Волинський Михаїл.

З високопреосвященним служили: канцлер протоієрей Микола Цап, декан протоієрей Михайло Онищук, настоятель парафії протоієрей Володимир Вакін (ректор Волинської православної богословської академії), інше духовенство нашої, Тернопільської і Коломийсько-Косівської єпархій.

Виголошуючи проповідь, високопреосвященний зазначив, що у нас в Україні є перспектива щасливого і мирного життя. Маючи велику віру, надто мало часу проводимо в молитві. Більше спостерігаємо за новинами в інтернеті, переживаємо, хвилюємося. Тож через недостатність нашої молитви перемога ще не настала. Владика запропонував задовгий час проводження в інтернеті замінити стоянням перед іконою. Молитися потрібно щиро, бо Господь – з нами. «Якщо Господь з нами, тоді хто проти нас? Сумнівів у цьому не буде, чудеса трапляються і нині. Тож будьмо апостолами, щоб зміцнювати духом інших», – навчав митрополит.

Архієрейськими благословенними грамотами нагороджено активних парафіян. По закінченні відправи о. Володимир ознайомив присутніх із проєктом нового храму, який постане поруч, оскільки цей уже не може вмістити всіх вірних.

Божий дім збудовано 2012 року. Тоді 27 листопада митрополит Михаїл освятив дерев'яну невелику церкву та очолив у ній першу літургію. В листопаді 2019-го на території відкрили дитячий майданчик. Працює недільна школа.

28 листопада 2022 р. Інші новини за рубриками: Луцький міський деканат, Протоієрей Володимир Вакін, Митрополит Луцький і Волинський Михаїл, Протоієрей Михайло Онищук, Протоієрей Микола Цап
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери