Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниЛуцький районний деканатУ Струмівці священик проводить духовні бесіди
Новини

У Струмівці священик проводить духовні бесіди

24 березня 2019 р. Духовні бесіди в храмі Всіх українських святих с. Струмівка Луцького районного деканату. Світлина з сайта Сerkva-strumivka.org Настоятель парафії Всіх українських святих у цьому селі Луцького районного деканату протоієрей Михайло Янкевич говорив із парафіянами про забобони.

Тема забобонів та марновірства сьогодні досить актуальна. Породжує цю проблему наше небажання пізнати Істину. Православна Церква дуже негативно ставиться до них, бо це гріх.

Як пояснював отець Михайло, забобони бувають світські та «церковні». Світські між собою різняться географічно, професійно, психологічно. Людина вірить у якісь прикмети, знаки, сни, а натомість відкидає Бога. Така віра – суєтна. Забобони – це стіна між людиною і Богом. Ми як православні християни повинні частіше сповідатись та причащатись. Так таїнством Сповіді очищаємось від духовних немочей, а таїнство Єлеопомазання оздоровлює тілесні недуги й забуті гріхи.

Отже, для нашого спасіння потрібно себе присвячувати виконанню Божих Заповідей. Тому не предметів, чисел або днів слід боятися християнинові, а лише гріха.

На превеликий жаль, велике місце також займають релігійні забобони. Наприклад, дехто носить на могилу їжу. В пам’ять про померлого краще принести до церкви хліб та поставити свічку, подати записку за молитовний спомин.

Людина дуже часто приймає за віру те, що їй сказали інші, або те, у що сама вона прагне вірити. Саме так з’являються забобони.

Якщо ми вже пізнали правдивого Бога і вважаємо Його нашою допомогою, порятунком і захисником, то чому й надалі звертаємось за допомогою до різних творінь? Краще підійти до священика і розпитати про те, що нас цікавить чи непокоїть.

Такі духовні бесіди о. Михайло проводить за необхідністю та про ці й інші події повідомляє на парафіяльному сайті, що діє за адресою cerkva-strumivka.org.

26 березня 2019 р.
Інші новини за рубриками: Луцький районний деканат, Протоієрей Михайло Янкевич
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери