Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниЛуцький районний деканатУ Новоставі відзначили 30-річчя відновлення дзвіниці
Новини

У Новоставі відзначили 30-річчя відновлення дзвіниці

8 листопада 20149 р. У Новоставі. Світлина з архіву священника Андрія Марцинюка.

Свято-Успенська парафія в с. Новостав Луцького районного деканату в день ушанування великомученика Димитрія Солунського провела відпустове свято з нагоди ювілею.

Божественну літургію очолив декан протоієрей Володимир Присяжнюк. Із ним співслужили настоятель священник Андрій Марцинюк, інше духовенство благочиння.

У душпастирському слові отець Володимир закликав більше гуртуватись і берегти наші святині, не лінуватися ходити до церкви. Люди за Христа віддавали своє життя, а ми іноді пропускаємо Богослужіння через лінощі чи байдужість.

А о. Андрій розповів, що 1961 році тут був буревій, який зруйнував дзвіницю. Селяни ще пам'ятають, як на ній поселились лелеки. Храм, що за радянської влади був закритий, відновили тільки 1989 року з ініціативи активних парафіян, які власним коштом відремонтували й дзвіницю. Того ж року її відновили і на день великомученика Димитрія освятили. А в оновленій церкві правили першу службу. Панотець зазначив, що від часу, як цей храм у лоні Православної церкви України, збільшилась кількість жертводавців, яким він дуже вдячний. Завдяки їм основні ремонтно-реставраційні роботи спільними зусиллями і з Господньою допомогою завершено.

Цей Божий дім засновано 1681 року (в церкві зберігається балка з відповідним написом) як римо-католицький костел, із 1891-го діє як православний храм. У ХХ столітті зазнав перебудов; останнім часом теж була необхідність ремонтно-реставраційних робіт.

11 листопада 2019 р.
Інші новини за рубриками: Луцький районний деканат, Диякон Андрій Марцинюк, Протоієрей Володимир Присяжнюк
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери