Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниЛуцький районний деканатАрхієрей – на празнику в Садові: Приводьте дітей до церкви!
Новини

Архієрей – на празнику в Садові: Приводьте дітей до церкви!

4 листопада 2020 р. Біля храму Казанської ікони Божої Матері в с. Садів Луцького районного деканату. Світлина інформаційної служби єпархії У день Казанської ікони Божої Матері митрополит Луцький і Волинський Михаїл очолив Божественну літургію в однойменному храмі цього села Луцького районного деканату.

Із керуючим єпархією служили декан округу Апостола і євангеліста Йоана Богослова протоієрей Валерій Владика, настоятель парафії священник Назар Партика, інше місцеве духовенство.

У проповіді високопреосвященний наголосив на любові Богородиці до нас та зазначив, що Владичиця любить наш край і завжди оберігає його. Тому ми повинні бути, як слухняні діти.

«А що сьогодні ми бачимо? – запитує архіпастир. – Одні діти в храмі, а інші де? Сьогодні не час гонінь!.. Одна ж Батьківщина, одне село, одна громада, одна мова й одна віра». Звичайно, Церква Христова, як любляча мама, чекатиме з терпінням, проте не варто забувати за дисципліну. «Бо не може бути в хаті десять порядків», – пояснює керуючий єпархією.

На завершення Богослужіння митрополит вручив медалі «За жертовність» та благословенні грамоти активним парафіянам.

Після цієї служби духовенство відправило заупокійну літію на могилі протоієрея Сергія Мельничука-Мартинюка, який нещодавно відійшов у вічність.

5 листопада 2020 р. Інші новини за рубриками: Луцький районний деканат, Митрополит Луцький і Волинський Михаїл
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери