Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниЛуцький районний деканатГородок: престольне свято з архієреєм (оновлено)
Новини

Городок: престольне свято з архієреєм (оновлено)

19 грудня 2021 р. Церква Святителя Миколая Чудотворця в с. Городок Луцького районного деканату. Світлина інформаційної служби єпархії Божественну літургію в храмі Святителя Миколая Чудотворця, що в цьому селі Луцького районного деканату, очолив митрополит Луцький і Волинський Михаїл.

Із керуючим єпархією молилися: декан Свято-Йоанобогословського округу протоієрей Валерій Владика, настоятель протоієрей Роман Войнарович, інше духовенство.

У проповіді владика зазначив, що згадуючи святителя Миколая, ми бачимо його велику жертовну любов до ближнього. Життя цього угодника Божого полягає у вірі в Ісуса Христа. Любов і милосердя – це закон, за Євангелієм. Сьогодні ми стараємося зробити добре ближньому своєму від імені Миколая. Добро робить лише той, хто розуміє, що таке добро. Але не всі розуміють. Буває, що відразу після одруження молоді люди починають сваритись. А причина цьому проста: не вміють любити. Це почуття потрібно виховувати і розвивати, робити добрі справи. Потрібно народжувати і розвивати в собі любов. На завершення архіпастир нагадав пам'ятати своїх ближніх, допомагати їм та відвідувати їх.

Благословенними грамотами високопреосвященний нагородив жертводавців і активних парафіян.

Божий дім, побудований 1890 р. в сусідньому с. Білосток, свого часу перенесли до Городка й освятили на честь апостолів Петра і Павла. Опісля церкву освятили заново як Свято-Миколаївську. Нині вона знаходиться на сільському цвинтарі. Храм дерев’яний тридільний, із триярусною дзвіницею. Святиня належить до пам'яток архітектури місцевого значення.

20 грудня 2021 р. Інші новини за рубриками: Луцький районний деканат, Протоієрей Валерій Владика, Протоієрей Роман Войнарович, Митрополит Луцький і Волинський Михаїл
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери