Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниЛуцький районний деканатАрхіпастирський візит у храм с. Крупа (оновлено)
Новини

Архіпастирський візит у храм с. Крупа (оновлено)

Митрополит Луцький і Волинський Михаїл очолив Божественну літургію в церкві Покрови Пресвятої Богородиці цього села Луцького районного деканату.

У 22-гу неділю після П’ятдесятниці разом молилися: декан Свято-Успенського округу протоієрей Андрій Мовчанюк, настоятель священник Володимир Господин, інше духовенство нашої і Володимир-Волинської єпархій.

У проповіді високопреосвященний нагадав слова апостола Павла: «віра – то підстава сподіваного, доказ небаченого» (Євр. 11:1). Людина вірить у Бога шляхом пізнання Його. А Господь створює умови бути щасливим. Щастя – це не матеріальне, а духовне: це піднесений стан душі. Такий стан душі, бо ми з Богом. За щастям бігати не треба, зазначив владика, його потрібно створювати своїми руками. Вірянин відчуває щастя тут, і є перспектива жити з воскреслим Христом, рухатися вперед.

Архієрейськими благословенними грамотами нагороджено активних парафіян. Під час хресної ходи високопреосвященний здійснив чин освячення Державного Прапора України і стяга Волинської єпархії, що встановлені на подвір’ї храму.

Цей Божий дім освячено 1996 року. Населений пункт Крупа вперше згадується під 1322 роком у грамоті князя Любарта, а 1527-м – в описах маєтностей князя Костянтина Острозького. Село в давнину було важливим рубежем оборони. За документальним підтвердженням, у 1561 році це було містечко із замком (не зберігся).

13 листопада 2022 р. Інші новини за рубриками: Луцький районний деканат, Митрополит Луцький і Волинський Михаїл, Протоієрей Андрій Мовчанюк
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери