Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниМакарій (Дядюсь), ієромонахІгумен Макарій – про віру на Донбасі
Новини

Ігумен Макарій – про віру на Донбасі

Ієромонах Макарій (Дядюсь). Світлини з сайта Рershyj.com Колишній насельник Жидичинського монастиря, а нині настоятель парафії у Волновасі ігумен Макарій (Дядюсь) розповів інтернет-виданню pershyj.com про свій життєвий шлях і служіння.

Зокрема, о. Макарій повідав різницю між ставленням населення до релігії на Волині та Донеччині. «Насправді там люди не такі, як тут, щодо віросповідання. Хрестити дитину треба. Вінчатися треба. Але ходити в церкву, причащатися і сповідатися, як у нас, там не навчені», – розповідає душпастир. Тому це і є основною місією – переконати людей ходити до храму, повністю їх оцерковити.

Також настоятель розповів, що дуже багато людей бояться провокацій, захоплення церков тощо. Тому ігумен часто заспокоює людей. Недавно, перед від’їздом до Луцька, пояснював, зокрема, що після отримання Томосу не потрібно дітей перехрещувати, перевінчуватися та перепохоронювати небіжчиків. Також о. Макарій зазначив: «З цього новозбудованого храму, з цієї кафедри, поки я тут, не буде лунати про політику. Бо ми забуваємо про любов і людяність».

Повністю інтерв’ю можна прочитати ось тут.

14 лютого 2019 р. Інші новини за рубриками: Ієромонах Макарій (Дядюсь)
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери