Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниМанелюк Тарас, протоієрейАрхієрей очолив престольне свято у Берестяному
Новини

Архієрей очолив престольне свято у Берестяному

21 вересня 2019 р. Церква Різдва Пресвятої Богородиці в с. Берестяне Цуманського деканату. Світлина інформаційної служби єпархії

На Різдво Пресвятої Богородиці митрополит Луцький і Волинський Михаїл уперше відвідав парафію цього села Цуманського благочиння після її переходу в лоно ПЦУ. З цієї нагоди та престольного свята керуючий єпархією очолив Божественну літургію.

Під час проповіді високопреосвященний нагадав сутність перебування людини на землі. Її головна місія – прославляти Господа. «Православний – це не вивіска на церкві», – пояснює владика Михаїл. Це спосіб мислення та нашого життя – правильно славити Господа, переконує архіпастир.

На завершення Богослужіння архієрей вручив благословенні грамоти активній парафіянці Надії Папежук та церковному хору.

Із митрополитом служили настоятель парафії священник Максим Подзідзей, інше духовенство Цуманського деканату та Рівненської єпархії. Разом з усіма молився й голова ОТГ Анатолій Дорошук.

Перша згадка про храм у цьому селі сягає ХIX ст., проте більше про цю святиню невідомо. Раніше інформаційна служба єпархії повідомляла, що в лютому цього року парафіяни звернулися до управління єпархії з проханням змінити юрисдикцію.

23 вересня 2019 р. Інші новини за рубриками: Цуманський деканат, Протоієрей Тарас Манелюк, Митрополит Луцький і Волинський Михаїл
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери