Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниМаневицький деканатУ Маневичах освячено новий храм
Новини

У Маневичах освячено новий храм

17 листопада 2018 р. Церква Мучениць Віри, Надії, Любові та Софії в Мангевичах. Світлина інформаційної служби єпархії Митрополит Луцький і Волинський Михаїл здійснив чин освячення церкви Мучениць Віри, Надії, Любові та матері їх Софії в цьому райцентрі й відправив у ній Божественну Літургію.

Високопреосвященний привітав учасників торжества зі значною подією та зазначив, що храм – місце, де є повнота дарів благодаті Святого Духа. Звичайно, ми молимося і вдома, але лише в церкві можна відчути найбільше наближення до Бога. Архієрей висловив радість, що вірні цієї парафії не були байдужі й змогли збудувати місце для спільного творення молитви.

Разом із керуючим єпархією служили: маневицький декан протоієрей Андрій Закидальський, настоятель парафії протоієрей Михайло Мельничук, інше духовенство – місцеве, Рожищанського, Ківерецького, Горохівського деканатів, а також із Володимир-Волинської та Рівненської єпархій. У Відправі взяли участь представники районної влади.

Після Богослужіння владика вручив відзнаки. Церковні нагороди отримали настоятель громади о. Михайло та найактивніші парафіяни: Олександр Мороз, Валентина Ларина, Олександр Масюк.

Хрест під будівництво храму на цьому місці було освячено в 2001 р. Тоді розпочалося будівництво невеличкої дерев’яної церкви Святої Трійці, яка і зараз знаходиться на території. У 2003 р. з благословіння митрополита Луцького і Волинського Якова (Панчука) благочинний кафедрального собору Святої Трійці в Луцьку протоієрей Володимир Подолець освятив цей Божий дім для звершення Богослужінь, допоки закінчиться будівництво великої церкви.

Наріжний камінь майбутнього храму Мучениць Віри, Надії, Любові та матері їх Софії освятив тоді ще єпископ Михаїл 30 вересня 2006 р.

19 листопада 2018 р. Інші новини за рубриками: Маневицький деканат, Протоієрей Андрій Закидальський, Протоієрей Михайло Мельничук, Митрополит Луцький і Волинський Михаїл
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери