Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниМарцинюк Андрій, дияконВладика святкував Успіння разом із новоставцями (оновлено)
Новини

Владика святкував Успіння разом із новоставцями (оновлено)

28 серпня 2019 р. В с. Новостав Луцького районного деканату. Світлина інформаційної служби єпархії У храмове свято громади Успіння Пресвятої Богородиці с. Новостав Луцького районного деканату сюди прибув митрополит Луцький і Волинський Михаїл. Він очолив Божественну літургію і хресний хід.

Це перший престольний празник парафії в лоні Православної церкви України. Тож керуючий єпархією в проповіді наголосив і на значенні цього великого торжества, і на важливості молитви рідною мовою в рідній церкві.

Владика в казанні звернув також увагу на небезпеку підміни понять, що є диявольською спокусою. Так, тілесні взаємини чоловіка й жінки називають любов’ю, зовнішню побожність – духовністю, мир – «русскім міром», сімейні побої «оправдовують» Євангелієм… Насправді ж інтим є лише частиною любові; духовна людина – це та, яка всі свої вчинки будує на основі любові до Бога й ближнього; біблійні слова «жінка нехай боїться свого чоловіка» означають, що дружина має любити мужа і не чинити йому зла внаслідок цього почуття; мир між народами не повинен вести до підпорядкування...

З високопреосвященним співслужили настоятель громади священник Андрій Марцинюк та численні душпастирі з луцьких міського й районного благочинь. З усіма молилися голова ОТГ Сергій Яручик і депутат обласної ради Юрій Цейко (родом із цього села).

Цей Божий дім засновано 1681 року (у церкві зберігається балка з відповідним написом) як римо-католицький костел, із 1891 року діє як православний храм. У ХХ столітті зазнав перебудов, не завжди відповідної якості. Нині тривають роботи з надання йому більшої автентичності.

29 серпня 2019 р. Інші новини за рубриками: Луцький районний деканат, Диякон Андрій Марцинюк, Митрополит Луцький і Волинський Михаїл
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери