Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниМедвєдєв Сергій, протоієрейВідспівали протоієрея Сергія Медвєдєва
Новини

Відспівали протоієрея Сергія Медвєдєва

22 серпня 2019 р. Прощання і похорон протоієрея Сергія Медвєдева у Свято-Андріївському храмі. Світлина інформаційної служби єпархії

У Свято-Андріївському храмі відбулося прощання і похорон настоятеля протоієрея Сергія Медвєдева.

Увечері, 22 серпня, митрополит Луцький і Волинський очолив панахиду. Із ним служили канцлер єпархії протоієрей Микола Цап, луцькі декани: міський – протоієрей Михайло Онищук, районний – протоієрей Володимир Присяжнюк, інше місцеве духовенство.

Після молитви архієрей звернувся до присутніх із словом, у якому загадав про о. Сергія, як про будівничого та місіонера. «Він в ранньому віці навернувся до Бога, а згодом привів до храму всю родину. Подібно до українського героя хлопчика Помагая, він не відмовляв нікому. Хрестив живих, хоронив померлих, не рахувався ні з особистим часом, ні зі здоров’ям, ні з іншими справами. Він відгукувався всім на всяку потребу, як святий Миколай». Також владика зазначив: «Це людина святого життя. Це моя точка зору, як співслужителя, як керівника. Хай милосердний Господь забере його в свої оселі і дасть йому райські втіхи, які він недоотримав тут».

Чин похорону відбувся 23 серпня, після Божественної Літургії. Служби очолив отець Михайло Онищук.

Попрощатися із отцем Сергієм прийло чимало людей. Серед них й представники влади і громадськості, численні парафіяни, для яких душпастир став справжнім духовним наставником.

Сергій Медвєдєв народився 25 липня 1982 р. в с. Карпилівка на Ківереччині. По закінченні Луцької ЗОШ № 23 у 2000 р. вступив до Волинської духовної семінарії УПЦ Київського патріархату. Одружившись, прийняв сан диякона у грудні 2002 р. через рукоположення митрополита Луцького і Волинського Якова (Панчука), служив у храмі Святителя Феодосія Чернігівського, що в обласному центрі. Ієрейська хіротонія відбулася 1 червня 2003 року, її звершив теж владика Яків.

Отець Сергій багато літ служив у кафедральному соборі Святої Трійці: кліриком нижнього храму був із 23 січня 2007 р.

Певний час душпастир опікувався обласною лікарнею «Хоспіс». У його особовій справі зберігається лист-відгук головного лікаря В. Бачинського митрополитові Луцькому і Волинському Михаїлові. 19 березня 2013 р. він пише так: «Минуло лише кілька місяців, як прийшов у нашу лікарню для служіння о. Сергій Медвєдєв, а зміни наступили значні. Пожвавилась робота з хворими, працівниками, регулярними стали недільні богослужіння... Хворі, які страждають невиліковними хворобами, з нетерпінням чекають кожної зустрічі із священиком, який досить швидко завоював авторитет як у хворих, так і в медичного персоналу».

У 2016–2018 рр. працював директором Центру християнського виховання дітей та молоді нашої єпархії. Очоливши в 2011 р. Свято-Андріївську парафію, займався спорудженням храму, який освячено 11 грудня 2017 року.

23 серпня 2019 р. Інші новини за рубриками: Луцький міський деканат, Протоієрей Сергій Медвєдєв, Митрополит Луцький і Волинський Михаїл
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери