Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниМихаїл (Зінкевич), митрополитДоступно про ази нашої віри: архієрей у телеефірі
Новини

Доступно про ази нашої віри: архієрей у телеефірі

29 жовтня 2018 р. Митрополит Луцький і Волинський Михаїл у ефірі «12 каналу». Кадр із сюжету «12 каналу».

Митрополит Луцький і Волинський розповідав на «12 каналі» в програмі «Відверто з Володимиром Пащенком» про Всевишнього та православну віру.

У бутті Божому владика ніколи не сумнівався. Віра ж, каже високопреосвященний, – «це впевненість у невидимому, як видимому, бажаному, очікуваному».

Керуючий єпархією розповідав про своє служіння в Почаївській лаврі. Порівнюючи світське і духовне життя, проводив паралелі й називав відмінності.

У житті кожної людини, каже душпастир, важливо вміти прощати і визнавати свої провини. Немає гріха, якого б Господь не простив, тільки варто самому визнати й покаятись.

Є люди, які вважають, що молитись можна тільки вдома, не обов'язково йти до церкви. Архієрей пояснював, чим відрізняється храмова молитва від домашньої.

На питання, що таке Церква, владика відповів: це місце виправлення грішників, які хочуть стати святими.

Часто чути критику на священиків. Так, вчинки деяких із них не завжди зразкові. Але душпастирі висвячуються Духом Святим, потрібно на це зважати. Парафіяни ж у панотця – духовні чада, за яких він піклується й відповідає. А дар піклування треба примножувати.

Ішлося також про важливість носіння натільного хрестика. Нині в деяких західних країнах під приводом толерантного ставлення до інших релігій забороняють його носити. Але якщо дозволяється, скажімо, татуювання (що часто є релігійною ознакою), то чому не можна хрестика, який є ознакою нашої належності до Христової віри? Так у Європі борються з християнськими символами під виглядом боротьби за рівноправність релігій.

До Бога потрібно звертатися, прославляючи Його, говорить високопреосвященний, дякувати Йому і за сум, і за радість. І, підсумовуючи, сказав: треба старатися в усьому жити по-християнськи.

Відео цього випуску передачі, що вийшла в ефір 29 жовтня – ось тут.

30 жовтня 2018 р.
Інші новини за рубриками: Митрополит Луцький і Волинський Михаїл
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери