Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниМихаїл (Зінкевич), митрополитУ Луцьку віддали останню шану В’ячеславу Адаменку
Новини

У Луцьку віддали останню шану В’ячеславу Адаменку

Заупокійне богослужіння в луцькому кафедральному соборі Святої Трійці очолив митрополит Луцький і Волинський Михаїл.

У слові архіпастир наголосив, що згадуючи на Літургії про Страшний суд, ми повинні не лише подумати, як проведемо прийдешній піст, а й задуматися, як узагалі живемо. І такі воїни, як В’ячеслав, є прикладом для нас. Бо вони віддають своє життя у боротьбі з антихристами, пояснює керуючий єпархією. Адже до нас прийшло нашестя антихристів, які сіять біль, розпач і страждання, а наші воїни захищають свою Батьківщину. Вони воїни Христові, стверджує митрополит Михаїл. Тому наші військові є близькими нам за духом, вони наші, а не чужі. Тож сьогодні ми всі скорбимо, всі маємо смуток.

В’ячеслав Адаменко 27 лютого 2022 року пішов добровольцем на фронт, воював у складі 100-ї бригади ТрО. До того деякий час жив у Володимирі, а був зареєстрований у с. Губин. «Вʼячеслава мало хто знав у нашій громаді, адже він проживав в Ізраїлі, мав громадянство Ізраїлю, 17 років прослужив в ізраїльській армії, проте хотів жити і працювати в Україні. Після поранення звільнився з лав армії та приїхав до України. Прийняв українське громадянство», – йдеться у повідомленні Затурцівської громади. Захисник загинув 4 березня 2024 року поблизу населеного пункту Білогорівка Луганської області в результаті множинних осколкових поранень. Поховали бійця на Алеї слави міського кладовища поблизу с. Гаразджа.

10 березня 2024 р. Інші новини за рубриками: Кафедральний собор Святої Трійці в Луцьку, Митрополит Луцький і Волинський Михаїл
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери