Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниМихаїл (Зінкевич), митрополитВ єпархії молитовно вшанували Тараса Шевченка (оновлено)
Новини

В єпархії молитовно вшанували Тараса Шевченка (оновлено)

Відбулися заходи з нагоди вшанування видатного українського поета й художника.

Так, 8 березня, до 210-ї річниці з дня народження Кобзаря у ВПБА відбулась урочиста академія «Постать, що єднає Україну». В ній взяли участь митрополит Луцький і Волинський Михаїл, ректор протоієрей Володимир Вакін, викладачі й студенти цього вишу, а також Волинського обласного ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою ім. Героїв Небесної сотні. Звучали твори великого поета.

10 березня, у 163-ю річницю упокоєння видатного українця, в обласному центрі керуючий єпархією, міський декан протоієрей Михайло Онищук, інше духовенство, викладачі й студенти Волинської православної богословської академії хресною ходою вирушили від кафедрального собору Святої Трійці до пам’ятника Тарасові Шевченку, що навпроти головного корпусу Волинського національного університету ім. Лесі Українки, і відправили заупокійну літію.

У слові архіпастир зазначив, що ми сьогодні згадуємо генія нашого народу, який своїм життям і творчістю показав любов до своєї Батьківщини. Тож єднаймося навколо України, яку любив Шевченко, єднаймося навколо Збройних сил, єднаймося один з одним. Пробудімося, захистімо нашу неньку Україну, бо настав час звитяги.

Вшанували Кобзаря і в інших деканатах єпархії.

11 березня 2024 р. Інші новини за рубриками: Митрополит Луцький і Волинський Михаїл
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери