Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниМихалевич Віктор, протоієрейЛуцький священник – про ознаки кінця світу
Новини

Луцький священник – про ознаки кінця світу

Протоієрей Віктор Михалевич розповідав про кінець світу в черговій телепередачі «Духовна абетка» на «12 каналі». Його журналісти зацікавились темою, підготувавши публікацію для сайта 12kanal.com.

Як зазначив настоятель луцького храму Введення Пресвятої Богородиці, посилаючись на Святе Письмо, про останні часи говорять від початку людства. «А про день той й годину не знає ніхто: ані анголи небесні, ані Син, – лише Сам Отець. Як було за днів Ноєвих, так буде і прихід Сина Людського» (Мф. 24:36 і далі). Апостол і євангеліст Лука навчає готуватися до цього: «Уважайте ж на себе, щоб ваші серця не обтяжувалися ненажерством та п'янством, і життєвими клопотами, і щоб день той на вас не прийшов несподівано» (Лк. 21:25).

Наприкінці світу стануть особливо явними певні ознаки: в «останніми днями … будуть бо люди тоді самолюбні, грошолюбні, зарозумілі, горді, богозневажники, батькам неслухняні, невдячні...» (2Тим. 3:1–2 і далі), – йдеться в посланні апостола Павла до Тимофія.

Говорячи про міста Содом і Гоморру, що стали символом розпущеності звичаїв, легалізації статевих збочень, священник процитував Старий Завіт: «і сталося, як нищив Бог міста тієї околиці, то згадав Бог Авраама і вислав Лота з середини руїни» (Бут. 19:29).

Кінець світу, за словами о. Віктора, – це певний період, у який, скоріше за все, ми вже ввійшли.

Переглянути цей та інші випуски «Духовної абетки» можна тут.

17 жовтня 2021 р. Інші новини за рубриками: Протоієрей Віктор Михалевич
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери