Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниМіжконфесійні контактиПротоієрей Віктор Пушко: В Україні не буде двох УПЦ
Новини

Протоієрей Віктор Пушко: В Україні не буде двох УПЦ

12 жовтня 2018 р. Протоієрей Віктор Пушко в студії ток-шоу «Протилежний погляд Live». Кадр із відео телеканалу «UA: Волинь». Головний редактор єпархіальної радіостудії «Благо» взяв участь у ток-шоу «Протилежний погляд Live» на тему «Чи отримає Православна Церква України автокефалію?» на телеканалі «UA: Волинь».

Зокрема, о. Віктор наголосив, що об’єднання Церков відбудеться через Собор, на якому зберуться представники православних юрисдикцій нашої країни, обговорять організаційні моменти, оберуть Предстоятеля, який урочисто й отримає Томос. Усі, хто захоче об’єднатися, – об’єднаються, переконує священик.

Після цього в Україні буде лише одна Українська Православна Церква. А інша матиме назву, яка вказуватиме на її релігійний центр. І тоді віряни будуть чітко розуміти, до якого храму вони йдуть.

Під час ефіру о. Віктор дискутував із речником Волинської єпархІї УПЦ (МП) протоієреєм Олегом Точинським, який запевняв, що дії Вселенського Патріарха є «розкольницькими» і Російська Православна Церква не визнає їх, коли Україна одержить Томос.

14 жовтня 2018 р.
Інші новини за рубриками: Міжконфесійні контакти, Протоієрей Віктор Пушко
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери