Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниМіжконфесійні контактиВладика Михаїл про актуальні події
Новини

Владика Михаїл про актуальні події

20 жовтня 2018 р. Митрополит Луцький і Волинський Михаїл в ефірі телеканалу «Еспресо». Кадр із відео «Еспресо» Митрополит Луцький і Волинський Михаїл в ефірі телеканалу «Еспресо» коротко розповів історію Київської митрополії, яка була анексована Православною Церквою Московії 1686 року, про поділ територій за часів Київської Русі та про єдину помісну Церкву.

Зараз триває процес надання автокефалії Українському Православ’ю. Владика застеріг про можливі труднощі на шляху до Томосу і методи їх подолання.

Переваги єдиної Церкви – це об'єднання українського суспільства, спільні погляди та можливість зберегти традиційні цінності. Після одержання автокефалії з рук Вселенського Патріарха у церковних громадах пройдуть голосування, до якої юрисдикції – УПЦ чи РПЦ – вони хочуть належати, роз’яснив високопреосвященний. Головним же питанням сьогодення є Об'єднавчий Собор, який має ближчим часом відбутися.

Цього тижня сталася ще одна знакова подія: Верховна Рада передала Андріївську церкву в користування Вселенському Патріархові (її споруджено на тому місці, де, за переданням, апостол Андрій благословив місце майбутнього Києва). Бо коли буде незалежна Церква, то має бути представництво Константинополя в нашій столиці.

Розповідаючи про ці та інші зміни, котрі вже сталися та що мають статись у нашому суспільному житті, керуючий єпархією нагадав: потрібно змінюватися на краще самим, тоді зміниться на краще світ, бо «Царство Боже є всередині нас».

Передачу можна подивитися за посиланням “YouTube”.

23 жовтня 2018 р.
Інші новини за рубриками: Міжконфесійні контакти, Митрополит Луцький і Волинський Михаїл
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери