Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниМіжконфесійні контактиВладика Михаїл звернувся до священнослужителів УПЦ (МП)
Новини

Владика Михаїл звернувся до священнослужителів УПЦ (МП)

Митрополит Луцький і Волинський в ефірі «12 каналу» звернувся до архієреїв та священників нашої області, які перебувають у єдності з Московським патріархатом.

Нині всі українці чинять рішучий опір вторгненню російських військ. Православна церква також активна в цьому. Важливо, щоб зараз у нас не було поділу на течії, юрисдикції тощо. Дуже добре, що в обох єпархіях МП на Волині, як і в багатьох по Україні, серед мирян і священнослужителів піднявся рух за розірвання зв’язків із Московським патріархатом, адже він стоїть на стороні загарбника. Правлячі архієреї благословили не споминати на богослужіннях патріарха Кирила.

Це винятково правильний крок, зазначив високопреосвященний. Але якщо після цього не буде розірвано й організаційних зв’язків із церквою окупанта, його сприйматимуть як половинчастий і лицемірний. Тож просимо високопреосвященних архієреїв, священників і мирян не зупинятися на першому кроці.

Зараз трапляються випадки, коли щирі наміри отців, братів і сестер з УПЦ (МП) допомагати Збройним силам України сприймаються насторожено. Проте ми цінуємо цю матеріальну допомогу нашим військам. Однак щира матеріальна поміч має доповнитися й духовною, зокрема виходом зі складу РПЦ і возз’єднанням усього українського православ’я, наголосив митрополит Михаїл.

Довідка. У Волинській області діють дві єпархії Української православної церкви (у єдності з Московським патріархатом): Волинська – керуючий архієпископ Волинський і Луцький Нафанаїл (Крикота), Володимир-Волинська – керуючий митрополит Володимир-Волинський і Ковельський Володимир (Мельник). Як і в багатьох інших єпархіях УПЦ (МП), останніми днями в них пішов рух за негайне одержання автокефалії від Московського патріархату або й одностороннє його проголошення. До цих керуючих надійшли звернення єпархіальних рад і отців благочинних із проханням порушити це питання перед предстоятелем УПЦ (МП) митрополитом Київським і всієї України Онуфрієм. Керуючі обох єпархій благословили з першого березня не споминати за богослужіннями патріарха Московського Кирила, запевнили підписантів звернень у своїй згоді.
5 березня 2022 р.
Інші новини за рубриками: Міжконфесійні контакти, Митрополит Луцький і Волинський Михаїл
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери