Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниНикодим (Смілий), ієромонахЩо буде з братським монастирем у Луцьку
Новини

Що буде з братським монастирем у Луцьку

Отець Никодим

Намісник відродженої Хрестовоздвиженської обителі ігумен Никодим (Смілий) розповів про її сьогодення та плани в інтерв’ю для сторінки «Чернецтво Волині» у фейсбуці.

Отець Никодим нагадав про величну історію Луцького братства і роль монастиря при ньому. Висловив упевненість, що той потужний культурно-духовний осередок удасться відновити. Саме цим душпастир і займається.

Зараз помолитися з братією можна в підземеллі храму Апостола і євангеліста Йоана Богослова, що в Замку Любарта. А в майбутньому о. Никодим бачить братську обитель як однорідний комплекс і духовний центр, яким був колись (за адресою: вул. Йова Кондзелевича, 5 – біля Воздвиженської церкви). На сьогодні ж нагальна проблема – реставрація будинку братських келій.

З найближчих планів намісник ділиться мрією побудувати каплицю на честь страстотерпця Данила Братковського. Цей угодник Божий був братчиком, який боровся за православну віру й загинув за неї на Ринковій площі в Луцьку. Тож таким чином ченці хочуть ушанувати його пам’ять.

З о. Никодимом спілкувався декан монастирів єпархії архімандрит Константин (Марченко).

Всю їхню розмову можна послухати ось тут.

16 березня 2021 р.
Інші новини за рубриками: Чернецтво, Деканат монастирів, Ієромонах Никодим (Смілий)
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери