Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниОголошення12 квітня – Вхід Господній в Єрусалим
Новини

12 квітня – Вхід Господній в Єрусалим

Вхід Господній в Єрусалим

Це одне з великих, дванадесятих свят відзначають за тиждень до Пасхи.

Ісус Христос Свою спасительну місію на землі завершив двома величними діями: воскресінням Лазаря і входом до Єрусалима. Останні події Христового життя – Його страждання і смерть, урочистий же вхід у Єрусалим був вступом Його на шлях хресних страждань.

Про це розповідають усі чотири євангелісти. Коли Ісус в’їжджав до Єрусалима, то люди, за звичаєм тих часів, ушановуючи Його, встеляли дорогу своїм одягом, вітали пальмовим віттям. В Україні таким деревом стала верба, тому в народі це свято називають Вербною неділею, Вербницею.

Свято Входу Господнього в Єрусалим – урочистий і світлий день, що в зосереджено-скорботному настрої Великого посту вказує на радість Великодня. Яскраво спалахує слава Христа і як Всемогутнього Бога, і як Царя, сина Давидового, Якого вітає народ Божий.

Радість і смуток на землі — це дві нерозлучні сестри. Ми повинні спочатку тут, на землі, прожити з Ним Страсний тиждень і Голгофу. А коли виконаємо це, то ввійдемо зі Спасителем у Царство Його, де чекає нас вічна радість і воскресіння.

Усі події 12 квітня за єпархіальним календарем – ось тут.

8 квітня 2020 р.
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери