Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниОлійник Матвій, протоієрейНа Ковельщині проходять заходи на підтримку єдиної Церкви
Новини

На Ковельщині проходять заходи на підтримку єдиної Церкви

22 квітня 2018 р. Флешмоб у с. Любитів. на підтримку державних звернень з проханням надати Томос про автокефалію Православної Церкви в Україні. Кадр з відео протоієрея Івана Оринчака.

Парафії Ковельського районного деканату проводять акції на підтримку звернень Церков і вищих державних органів нашої країни до Вселенського Патріарха з проханням надати Томос про автокефалію Православної Церкви в Україні.

Після завершення Богослужіння парафіяни разом із настоятелями просять у Всевишнього благословіння на створення єдиної Православної Церкви в Україні. Цю молитву записують на відео з розміщенням на сторінках священиків, громад у «Фейсбуці».

Як розповів декан протоієрей Іван Бонис, це триватиме й надалі, адже питання актуальне.

У той же час протоієрей Матвій Олійник, настоятель парафії Великомученика і цілителя Пантелеймона селища Люблинець, закликав усі громади долучитися до цього: «Було б непогано кожній парафії промовити: „Господи, благослови Україні єдину Помісну Православну Церкву!“. Адже в московських церквах глухо замовчують і не благословляють людям навіть думати про це», – зазначив священик.

23 квітня 2018 р.
Інші новини за рубриками: Протоієрей Іван Бонис, Протоієрей Матвій Олійник
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери