Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниОнищук Михайло, протоієрейЛуцький декан закликає до відвертості й діалогу
Новини

Луцький декан закликає до відвертості й діалогу

Протоієрей Михайло Онищук

Протоієрей Михайло Онищук, благочинний обласного центру та настоятель луцької парафії Холмської ікони Божої Матері, у «Фейсбуці» поділився своїми міркуваннями про інтерв’ю керуючого справами УПЦ (МП) митрополита Бориспільського і Броварського Антонія (Паканича) стосовно підсумку року, що минає.

Душпастир реагує на помилкові, на його думку, висловлювання представника МП, а також звертає увагу на протиріччя в його словах. Зокрема, йдеться про слова владики Антонія: «От ви кажете про те, що ми могли б очолити цей об’єднавчий процес. Але нам нав’язували чужу гру. Ми могли б очолити, але ми з самого початку казали, що так не робиться. Не те, щоби ми не хотіли єдності. Ми хочемо єдності! Але ми хочемо єдності церковної, не політичної, не якоїсь адміністративної». «Так, – каже о. Михайло, – можливо, ви і могли б очолити об’єднавчий процес, але ви не прийшли. У вас була б більшість єпископату, але, вочевидь, ви побоялися, не знаючи, як поведе себе ваш єпископат у відкритому діалозі».

Луцький декан вважає, що завжди потрібно шукати діалог. Потрібно відвикати від ідеї монологу, вчитися розуміти, що можливий позитивний результат дає лише діалог. Потрібно шукати компроміс і не розривати відносини з іншими церквами, як нещодавно, наприклад, з Олександрійським патріархатом. Іще душпастир побажав мати більше любові до ближнього, прислухатись до заповіді Христа: «любіть один одного».

Детальніше про роздуми о. Михайла можна прочитати тут:

30 грудня 2019 р.
Інші новини за рубриками: Протоієрей Михайло Онищук
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери