Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниОнищук Михайло, протоієрейНа Степана владика відвідав вишківську парафію
Новини

На Степана владика відвідав вишківську парафію

9 січня 2020 р. Божественна літургія в храмі Архістратига Михаїла в Луцьку (р-н Вишків). Світлина інформаційної служби єпархії. У день апостола і першомученика архідиякона Стефана митрополит Луцький і Волинський Михаїл очолив Божественну літургію в Свято-Михайлівському храмі, що в мікрорайоні Вишків обласного центру.

З високопреосвященним молилися: луцький міський декан протоієрей Михайло Онищук, настоятель громади протоієрей Степан Гайгель, духовенство луцьких міського і районного, ківерецького деканатів.

Привітавши присутніх із Різдвом Христовим, архіпастир зазначив, що сьогодні нас ніхто не переслідує за віру. Вже маємо свою незалежну церкву, визнану у світі. Стоїмо твердо у вірі, в любові до Батьківщини, але головне, що маємо любов до Бога. Саме через цю любов можемо молитися й навернути до Господа інших, хто ще «в темряві». Також маємо пишатися своїм корінням, своїми традиціями. Владика побажав не зупинятися на досягнутому, а рухатися вперед і кріпитись у вірі, бо «віра без діл мертва». Привітав також настоятеля з днем ангела.

Святкову відправу супроводжував архієрейський хор «Оранта». Вихованці парафіяльної недільної школи виступили з вертепом, сценарій якого склав о. Степан.

На завершення Богослужіння керуючий єпархією вручив благословенні грамоти п'ятьом активним парафіянам. Потому владика освятив зображення ангелів (з металевого профілю), які буде встановлено на нижньому ярусі купола новозбудованого храму. Богослужіння поки що проводяться в старому приміщенні, а нову церкву (на честь цього святого), спорудження якої ведеться, душпастир планує з Божою поміччю завершити ближчим часом.

10 січня 2020 р. Інші новини за рубриками: Луцький міський деканат, Протоієрей Степан Гайгель, Митрополит Луцький і Волинський Михаїл, Протоієрей Михайло Онищук
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери