Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниПаломництвоПаломництво до образа Пресвятої Богородиці «Сніжна»
Новини

Паломництво до образа Пресвятої Богородиці «Сніжна»

Прощу організували в жидичинській чоловічій обителі Святителя Миколая, що в Ківерецькому деканаті, напередодні торжества всіх українських святих.

З благословіння декана монастирів архімандрита Константина (Марченка), по завершенні Божественної літургії група прочан вирушила ходою до Свято-Успенського чоловічого монастиря с. Сокіл (Сокуль) Рожищанського деканату.

Як розповів настоятель обителі архімандрит Яків (Мільян), того дня у храмі Апостола Якова, брата Господнього, він служив подячний молебень перед іконою «Сніжна». Наступного дня, у неділю, прочани побували на Божественній літургії. Опісля о. Яків провів цікаву екскурсію в монастирі, відвідали Свято-Троїцьку церкву та ознайомив із селом Сокіл.

Копію чудотворної ікони Божої Матері «Сніжна» Свято-Успенський монастир отримав у пожертву від жидичинської обителі в 2016 р. Є передання, що в ІV столітті одному багатому бездітному жителеві Рима після відвідин храму наснився сон: мовляв, якщо він збудує церкву на тому місці, де вкаже Матір Божа, то в нього народиться дитя. «А де ж те місце?» – спитав він уві сні. Але відповіді не отримав. Зате вранці до нього прибіг схвильований слуга і повідомив, що в Римі сталося диво – тільки в одному місці випав сніг і утворив малюнок з обрисами храму (а то був серпень). На основі цього дива згодом і виник образ Божої Матері «Сніжна».

Ікону написали для костелу, який існував у Соколі. Дерев'яний костел був побудований у 1616 р. на кошти тодішньої власниці села Магдалени Якацької. У документах 1909 р. згадується освячення нового, вже кам'яного храму на честь Матері Божої. Саме звідти, після того як костел було зруйновано, ікону в 1975 р. передано до Волинського краєзнавчого музею. І зараз копія цієї реліквії повернулася в обитель села Сокіл.

28 червня 2022 р.
Інші новини за рубриками: Паломництво, Чернецтво, Деканат монастирів, Ігумен Яків (Мільян)
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери