Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниЄпархіяКарантин: до духовенства звернулася поліція
Новини

Карантин: до духовенства звернулася поліція

Митрополит Луцький і Волинський Михаїл отримав листа від Головного управління Національної поліції у Волинській області з застереженнями щодо участі вірних у богослужіннях під час карантину.

Начальник управління Юрій Крошко нагадує, що Кабінет Міністрів України з 17 березня заборонив проведення всіх масових заходів, у тому числі релігійних, у яких бере участь понад 10 осіб. Причому незалежно від місця та площі його проведення.

За цих умов учасники заходу повинні виконувати рекомендації МОЗ: дотримуватись дистанції, використовувати засоби індивідуального захисту та дезінфекуючі розчини тощо. «Особливо ця норма стосується священнослужителів, які змушені контактувати з вірянами на їх прохання».

Поліцейські зобов’язані реагувати на правопорушення, зазначив Ю. Крошко. Так, у неділю 22 березня в області зафіксовано 17 порушень правил карантину релігійними організаціями. Правоохоронці «при виїзді на такі повідомлення (звернення) фіксували події та обмежувались роз’яснювальними заходами щодо недопущення порушень».

У зв’язку з цим архієрей благословляє настоятелям парафій, намісникам монастирів звернути особливу увагу на це повідомлення й організовувати відправи так, щоб у них не брало участі більше 10-ти осіб (включно зі священно- та церковнослужителями й працівниками храмів). Також учасники богослужінь повинні дотримуватися рекомендацій МОЗ. Декани, настоятелі, намісники несуть персональну відповідальність за порушення правил карантину.

25 березня 2020 р.
Інші новини за рубриками: Єпархія
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери