Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниПістАрхієрей: зверни увагу на примирення
Новини

Архієрей: зверни увагу на примирення

18 лютого 2018 р. Проповідь митрополита Луцького і Волинського Михаїла на завершення Божественної Літургії у кафедральному соборі Святої Трійці. Світлина інформаційної служби єпархії

У неділю сиропусну, прощену, митрополит Луцький і Волинський Михаїл під час проповіді на завершення Божественної Літургії закликав усіх до примирення, адже «це те, без чого неможливо почати піст».

Високопреосвященний пояснив, що піст – це не лише утримання в їжі й постійна молитва. Це й примирення із ближнім. Бо ж лише такимчином зможемо духовно вирости за цей проміжок часу. Тому владика радить вийшовши з храму,– подзвонити, зайти, провідати...Наголошує, що зробити це потрібно сьогодні. «Наберися сміливості, сили, відваги і скажи просто:“Вибач!” А інколи і говорити цього не треба, тому, що сам дзвінок пом’якшує стосунки між людьми», – переконує архієрей.

На завершення керуючий єпархією побажав, аби піст надихнув нас на труди, які допоможуть «піднятися на чергову сходинку, стати кращими, стати іншими, святішими».

18 лютого 2018 р. Інші новини за рубриками: Піст, Кафедральний собор Святої Трійці в Луцьку, Митрополит Луцький і Волинський Михаїл
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери