Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниПрисяжнюк Володимир, протоієрейУ Волновасі освячено храм, будований волинянами
Новини

У Волновасі освячено храм, будований волинянами

У м. Волноваха Донецької єпархії відкрили церкву Святителя Миколая Чудотворця. Чин освячення та Божественну Літургію очолив митрополит Луцький і Волинський Михаїл у день перенесення мощей цього угодника Божого та річницю загибелі волинських бійців біля міста.

Із високопреосвященним служили архієпископ Донецький і Маріупольський Сергій, єпископ Слов’янський Всеволод, вікарій Донецької єпархії, духовенство цієї і Волинської єпархій. Це, зокрема, луцький районний декан протоієрей Володимир Присяжнюк, ківерецький декан протоієрей Іван Семенюк, головний військовий капелан єпархії протоієрей Михайло Бучак. Свято прикрасили співом ченці жидичинського монастиря на чолі з архімандритом Константином (Марченком).

У проповіді архієрей наголосив, що відкриття цього храму чи навіть цілого духовного центру – це початок кінця «русского мира» на Донбасі.

Також у Відправі взяли участь народний депутат України Дмитро Лубінець, представники влади, громадськості, близькі та побратими загиблих, жертводавці.

Чотири роки тому 22 травня недалеко від місця, де споруджено цей Божий дім, стався напад російських військових на бійців 51-ї ОМБр. У цьому підрозділі несли службу волиняни, в пам’ять про яких і звели храм.

У грудні 2016 р. владика Михаїл освятив місце під будівництво церкви. У травні минулого року відбулося закладання капсули, яка мала вигляд ключа із зображенням Луцького замку, на місці побудови церкви Святителя Миколая Чудотворця, у якому взяла участь делегація волинських священнослужителів.

Гроші – 5 мільйонів гривень – ​збирали і на Волині, і на Донбасі. Тож у Волновасі постав цілий духовний комплекс: ​храм, дзвіниця, капличка, гуманітарний центр. Для збору коштів організатори, зокрема, провели кілька благодійних аукціонів.

Очолює цю волноваську парафію душпастир із нашого краю – ігумен Макарій (Дядюсь).

24 травня 2018 р.
Інші новини за рубриками: Протоієрей Михайло Бучак, Архімандрит Константин (Марченко), Ієромонах Макарій (Дядюсь), Митрополит Луцький і Волинський Михаїл, Протоієрей Володимир Присяжнюк, Протоієрей Іван Семенюк
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери