Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниСеменюк Іван, протоієрейУ храмі Котова освячено новий престіл
Новини

У храмі Котова освячено новий престіл

У селі Котів Ківерецького деканату (Луцький р-н) відбувся чин освяти престолу. У день пам'яті Великомучениці Параскеви-П’ятниці митрополит Луцький і Волинський Михаїл очолив відправу в однойменній церкві.

Перед Божественною літургією владика звершив чин освяти нового престолу, оскільки попередній став ветхим. Із високопреосвященним разом молилися: декан протоієрей Іван Семенюк, настоятель протоієрей Сергій Січкар, інше духовенство Ківерецького і Луцького районного деканатів.

Архієрейськими благословенними грамотами нагороджено активних парафіян.

У проповіді високопреосвященний нагадав про заповідь Господню «Любіть один одного» (Ін.13:34). Суть її – у любові Ісуса Христа до всіх людей. Ці духовні почуття проявляються через зближення. Устами цілуємо ікону, руку священника, батьків. Цілуємо руку жінки, дякуємо їй за життя. Цей зв'язок базується на любові, адже Бог є любов. А кого любимо, з тим поряд. Любов – це не «дай», любов – це «на», каже владика. Любити один одного означає любити все, а не щось конкретне, бо «велике у малому, а мале у великому». Усвідомлюючи це, повинні дотримуватися батьківських істин. Наші прародичі самі утвердились у вірі й нам заповіли.

У писемних згадках Котів уперше датується 1577 року. Дерев’яну церкву Святої Параскеви було побудовано за сприяння поміщика Кучинського 1816 року. В жовтні 1944-го село спалили разом із церквою. Новий Божий дім засновано в 1993 році.

11 листопада 2022 р. Інші новини за рубриками: Ківерецький деканат, Митрополит Луцький і Волинський Михаїл, Протоієрей Іван Семенюк
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери