Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниШняк Василь, протоієрейРожище: архієрей очолив престольне свято
Новини

Рожище: архієрей очолив престольне свято

21 вересня 2018 р. Церква Різдва Пресвятої Богородиці в Рожищі. Світлина інформаційної служби єпархії На Різдво Пресвятої Богородиці митрополит Луцький і Волинський Михаїл служив Божественну Літургію в цьому райцентрі з нагоди храмового празника місцевої парафії.

У проповіді високопреосвященний говорив про великий дар, даний Богом для жінок: народжувати дітей. Бо день народження – це велике свято, радісна звістка. Господь сподобляє народитися дітям тоді, коли це потрібно, а не коли бажають самі люди. Кожна із жінок Старого Завіту надіялася, що саме вона має народити Спасителя. І коли жінка не народжувала, то була позбавлена цієї великої місії, сказав архієрей. Ми всі знаємо історію свята і бачимо: коли Господь визначив Йоакима й Анну для особливого покликання, то дав їм великі випробування, а не просто так послав обрану Дитину.

Сьогодні свято всіх жінок, матерів. Потрібно дякувати за дар материнства, даром цим не розкидаються: якщо сам нехтуєш народжувати дітей, то можеш не побачити своїх онуків, наголосив владика. Потрібно пишатися своїм родом і прізвищем, продовженням роду. Що означає слово «князь»? – звернувся митрополит до присутніх. «Князь» – родоначальник, хто народив велику родину, але він не лише володарює, а найперше розуміє відповідальність за ту владу, яка йому дана. Тому місія кожного батька – кормити всю сім’ю, у цьому він і буде справжній князь.

Нехай Божа Мати благословляє всіх жінок відчути себе матерями, завершив владика, а ми будемо вшановувати Богородицю як покровительку нашої України, Яка захищала і захищає всіх нас.

Із владикою служили декан і настоятель громади Різдва Пресвятої Богородиці протоієрей Василь Шняк, інше місцеве духовенство.

Митрополита й усіх парафіян привітали зі святом міський голова В’ячеслав Поліщук, заступник голови РДА Інна Сергійчук, учні недільної школи.

23 вересня 2018 р. Інші новини за рубриками: Рожищанський деканат, Митрополит Луцький і Волинський Михаїл, Протоієрей Василь Шняк
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери