Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниСмолярчук Микола, протоієрейРаків Ліс: ювілей і відпустове свято відзначали з архієреєм
Новини

Раків Ліс: ювілей і відпустове свято відзначали з архієреєм

10 листопада 2019 р. Церква  Благовіщення Пресвятої Богородиці в селі Раків Ліс Камінь-Каширського деканату. Світлина інформаційної служби єпархії 105-річчя храму Благовіщення Пресвятої Богородиці в цьому селі Камінь-Каширського деканату й відпустовий празник очолив митрополит Луцький і Волинський Михаїл. Це був перший його візит після возз’єднання громади з ПЦУ.

Разом із високопреосвященним служили декани: камінь-каширський – протоієрей Володимир Мицько, ратнівський – протоієрей Роман Бодак, настоятель парафії протоієрей Микола Смолярчук, інше духовенство благочиння.

Керуючий єпархією вручив церковні відзнаки старості Володимиру Войчикові та іншим активним парафіянам.

На завершення Богослужіння юна вірянка Катерина Карпів виконала на бандурі пісню «Маленька українка».

У службі взяли участь, зокрема, голови райради Віктор Сус та сільради Володимир Ніщик.

Цей храм освячено у день вшанування святої Параскеви-П’ятниці 1914 р. В селі з XVIII ст. існувала інша церква, але в 1898-му згоріла, тому стараннями парафіян зведено нову. За радянських часів Божий дім було закрито, проте жителі не дали зробити з нього склад, як по інших селах. Відновила діяльність святиня у 1983 році.

12 листопада 2019 р. Інші новини за рубриками: Камінь-Каширський деканат, Протоієрей Роман Бодак, Митрополит Луцький і Волинський Михаїл, Протоієрей Володимир Мицько, Протоієрей Микола Смолярчук
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери