Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниСобко Віталій, протоієрейУ Луцьку провели в останню дорогу трьох воїнів
Новини

У Луцьку провели в останню дорогу трьох воїнів

Похорон захисників Віталія Собчука, Івана Тлумача та Владислава Чігасова в кафедральному соборі Святої Трійці очолив протоієрей Віталій Собко.

У слові душпастир зазначив: «Наша Батьківщина утверджується, виживає і перемагає сьогодні тільки тому, що є багато мучеників за Україну – наших воїнів. Вони усвідомлюють весь ризик, небезпеку, скорботу, яку їм доведеться перетерпіти, і все одно йдуть і захищають рідну землю, свою родину, знайомих і незнайомих людей. І ми сьогодні відчуваємо до них велику вдячність, шану і повагу. Наші воїни для нас є світлом, яке показує всі ті чесноти, до яких ми маємо тягнутися і яких прагнути».

Собчук Віталій Валентинович, 1992 року народження, лучанин, молодший сержант, проходив військову службу за контрактом із 26 жовтня 2017 року. Кадровий військовий на фронті був оператором «Javelin» та протитанкового ракетного комплексу «Стугна». Загинув 29 листопада поблизу Червонопопівки Кремінського району Луганської області.

Іван Тлумач, 1988 року народження, пішов добровольцем на фронт у перший день повномасштабної війни. Помер 1 грудня поблизу Куп'янська Харківської області через хворобу серця.

Чігасов Владислав Валерійович, 1978 року народження, лучанин, капітан, помічник начальника штабу – начальник розвідки штабу механізованого батальйону, проходив військову службу за контрактом з 10 квітня 2020 року. Загинув 1 грудня поблизу Ямполя Краматорського району на Донеччині.

Похоронили героїв: Віталія Собчука – в с. Лобачівка Луцького р-ну поруч із матір'ю, Івана Тлумача – у Рожищі, Владислава Чігасова – на Алеї Почесних поховань міського кладовища поблизу с. Гаразджа.

7 грудня 2022 р.
Інші новини за рубриками: Кафедральний собор Святої Трійці в Луцьку, Протоієрей Віталій Собко
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери