Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниСвятополк (Канюка), ігуменІгумен Святополк закликав вірних єднатись у молитві
Новини

Ігумен Святополк закликав вірних єднатись у молитві

Намісник Замкового Свято-Архангельського монастиря ігумен Святополк (Канюка), виходячи з останніх подій навколо нашої держави та в світі, закликав не впадати в паніку, а намагатися бути разом. Про це він написав на сторінці обителі у фейсбуці.

Останні новини про пандемію і війну – це страшно, але вони є наслідком наших гріхів, наголошує душпастир. «Нам треба об’єднатися в одну велику християнську сім’ю, посилити молитви за нашу українську державу та воїнів, частіше відвідувати храми, ходити до сповіді та до причастя».

Через події, які ми спостерігаємо, Господь кличе нас навернутися від гріховного життя та з’єднатися з Ним. «Прийдіть до Мене, всі струджені і обтяжені, і Я заспокою вас», – так говорить Господь до нас через Біблію (Мф. 11:28).

Ми занедбали своє духовне життя, через пандемію перестали відвідувати храми, посилаючись на «червону» чи «помаранчеву» зони. Церква пішла назустріч вірянам, розпочала прямі трансляції богослужінь. Однак дехто з нас почав цим зловживати і знайшов «виправдання» своїй відсутності у храмі. Потрібно йти до церкви і молитися, не відкладаючи на потім, коли страшна хвороба чи ворог стане на порозі домівки. «Закликаємо вас не боятися, не жахатися, не впадати у паніку, а йти до Бога, частіше молитися, читати духовну літературу, ділитися зі своїми ближніми не тривожними новинами, а любов’ю та підтримкою, і все буде у нас добре», – зазначив намісник.

4 лютого 2022 р.
Інші новини за рубриками: Ігумен Святополк (Канюка)
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери