Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниСидор Андрій, протоієрейДуховенство помолилося за розстріляних красносадівців
Новини

Духовенство помолилося за розстріляних красносадівців

19 квітня 2019 р. Заупокійна літія перед пам’ятником українцям, які загинули під час польсько-українського протистояння 1943 р. в тодішньому селі Красний Сад Горохівського деканату. Світлини інформаційної служби єпархії. Митрополит Луцький і Волинський Михаїл очолив заупокійну літію перед пам’ятником українцям, які загинули під час польсько-українського протистояння 1943 р. в тодішньому селі Красний Сад Горохівського деканату.

У слові владика пояснив, що диявол завжди намагається знищити людину за допомогою іншої людини, шукаючи те, в чому вони різні. Тому ми не повинні провокувати один одного до ворожнечі, а навпаки – шукати те, що нас об’єднує. Я хочу, щоб Буг і кордон не роз’єднували нас, а ми будували більше мостів і прикордонних пунктів перетину на знак нашої дружби, пояснив архіпастир.

Разом із високопреосвященним молилися декан протоієрей Андрій Сидор, інше духовенство нашої єпархії та Римсько-Католицької Церкви, представники влади і громадськості.

19 квітня 1943 р., на православний Великдень, польська Армія крайова розстріляла 103 жителів Красного Саду. Відтоді село занепало. Сьогодні ця територія, що приписана до села Михлин, пустує. Все, що залишилося від жител 114 мешканців, – це мурована господарська споруда, напівзруйнована дерев’яна хата і криниця.

У 2012 р. владика Михаїл освятив пам’ятний знак на місці розстрілу красносадівців, де викарбовано їх імена. Тож тут щороку вшановують невинно убієнних.

19 квітня 2019 р. Інші новини за рубриками: Горохівський деканат, Митрополит Луцький і Волинський Михаїл, Протоієрей Андрій Сидор
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери