Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниСидор Андрій, протоієрейУ двох парафіях Горохівщини владика служив уперше
Новини

У двох парафіях Горохівщини владика служив уперше

13 грудня 2019 р. Церква Архістратига Михаїла с. Смолява. Світлина інформаційної служби єпархії В день особливого вшанування апостола Андрія Первозваного митрополит Луцький і Волинський Михаїл очолив служби у двох громадах Горохівського благочиння – в селах Терешківці та Смолява, які цьогоріч долучились до ПЦУ.

За повідомленням декана протоієрея Андрія Сидора, в церкві Покрови Пресвятої Богородиці с. Терешківці архіпастир відправив подячний молебень з нагоди 25-річчя її освячення. Крім о. Андрія, разом із високопреосвященним молились настоятель протоієрей Василь Хомляк та інше духовенство деканату.

По закінченні владика закликав не забувати за все дякувати Богу. Сьогодні ми єдині, хоча недавно мали дещо різні погляди. Повинні пам’ятати слова Тараса Шевченка: «Обніміться ж, брати мої, молю вас, благаю!». А спільна молитва є запорукою нашого єднання.

Церковні медалі митрополит вручив о. Василеві та парафіянину Романові Хомляку, іншим активним членам громади – благословенні грамоти керуючого єпархією.

Потому в храмі Архістратига Михаїла с. Смолява владика очолив Божественну літургію. Співслужили з ним благочинний, настоятель протоієрей Андрій Лотоцький та інші душпастирі.

У слові високопреосвященний навчав, як поводитися з людьми по-християнськи. Насамперед – поважати один одного, «любити ближнього, як самого себе». Можна осуджувати лише погані вчинки, а не людей, бо все недобре – від лукавого. Маємо навчитися спочатку полюбити себе, а тоді любитимемо ближніх. У цьому храмі нас об’єднує те, що ми православні, а славити Бога потрібно правильно. Молитись так, як навчали отці Церкви і наші батьки.

Тут медаллю владика нагородив о. Андрія Лотоцького, жертводавця Анатолія Маслінчука та голову сільської ради Тетяну Столярчук. Благословенними митрополичими грамотами відзначено активних парафіян. Присутніх привітали вихованці недільної школи.

16 грудня 2019 р. Інші новини за рубриками: Горохівський деканат, Митрополит Луцький і Волинський Михаїл, Протоієрей Андрій Сидор
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери