Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниСидор Андрій, протоієрейУ Смоляві архієрей привітав настоятеля
Новини

У Смоляві архієрей привітав настоятеля

28 січня 2021 р. В храмі Архістратига Михаїла у селі Смолява Горохівського деканату. Світлина інформаційної служби єпархії. Митрополит Луцький і Волинський Михаїл очолив Божественну літургію в громаді Архістратига Михаїла у цьому селі Горохівського деканату з нагоди 20-річчя служіння настоятеля протоієрея Андрія Лотоцького.

Високопреосвященного зустріли вихованці недільної школи. Разом молилися декан протоієрей Андрій Сидор, настоятель, інше духовенство благочиння. У слові архіпастир привітав о. Андрія Лотоцького та нагородив його церковною відзнакою за заслуги перед ПЦУ.

Дерев'яна трьохзрубна церква в Смоляві належить до пам'яток містобудування та архітектури Волинської області. Зведена 1783 р., а в 1833-му добудовано триярусну дзвіницю до західного фасаду, що додало церкві певного архітектурного стилю. В храмі є старі ікони, писані на дереві, одній – понад двісті літ, іншим – понад сто.

28 січня 2021 р. Інші новини за рубриками: Горохівський деканат, Митрополит Луцький і Волинський Михаїл, Протоієрей Андрій Сидор
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери