Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниЦап Микола, протоієрейПривітали прикордонників із професійним святом
Новини

Привітали прикордонників із професійним святом

Світлина інформаційної служби єпархії Духовенство єпархії взяло участь в урочистостях із нагоди Дня прикордонника.

Митрополит Луцький і Волинський Михаїл, канцлер протоієрей Микола Цап, ректор Волинської православної богословської академії протоієрей Володимир Вакін, викладач цього вишу протоієрей Петро Стеблина та капелан Луцького прикордонного загону протоієрей Михайло Хімчак побували на заходах, що відбулися в управлінні військовиків (вул. Стрілецька, 6).

Високопреосвященний у вітальному слові подякував прикордонникам за ратну працю. Луцький прикордонний загін завжди відгукувався на різні потреби, у т. ч. церковні, бо його працівники з честю виконують свій обов'язок. На завершення владика закликав на присутніх Боже благословіння, побажав берегти себе й Україну.

Опісля відбулися концерт і конференція, на якій про військове капеланство в роки Української Народної Республіки із доповіддю виступив о. Петро.

День прикордонника відзначається щорічно 30 квітня, починаючи із 2018 р. (оскільки цьогоріч свято випадає на Велику п'ятницю, заходи перенесли). Наприкінця квітня 1918 р. Донецька група Армії УНР, звільнивши велику частину Донбасу, вийшла на міжнародно визнаний кордон України з Російською Радянською Республікою і Донською Радянською Республікою та встановила на ньому державні символи.


28 квітня 2021 р. Інші новини за рубриками: Церква і держава, Протоієрей Володимир Вакін, Митрополит Луцький і Волинський Михаїл, Священик Михайло Хімчак, Протоієрей Микола Цап
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери