Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниЦап Микола, протоієрейУ Луцьку – престольне свято кафедрального собору
Новини

У Луцьку – престольне свято кафедрального собору

Божественну літургію з нагоди празника головного храму єпархії очолив митрополит Луцький і Волинський Михаїл.

Із його високопреосвященством служили: архієпископ Рівненський і Острозький Іларіон, єпископ Кропивницький і Голованівський Марк, канцлер єпархії протоієрей Микола Цап, декан собору протоієрей Микола Нецькар, ректор Волинської православної богословської академії протоієрей Володимир Вакін, декани єпархії та інші священнослужителі.

Під час відправи співав архієрейський хор «Оранта» (головний регент – заслужений діяч мистецтв Василь Мойсіюк). Перед причастям велику проповідь виголошено благочинним собору протоієреєм Миколою Нецькаром.

У вітальному слові владика Михаїл підкреслив важливість і цінність спільної молитви тих, хто збирається в церкві у дусі Божої любові. Адже саме вона об’єднує людей і є джерелом великої радості.

Високопреосвященний подякував архієреям і всім іншим учасникам богослужіння за те, що долучилися до святкової відправи в головному храмі Волинської єпархії в пам’ять про сходження Святого Духа в день П’ятдесятниці, підкресливши: Його благодать і дари вірні з вірою приймають щодня і нині.

На завершення архіпастир закликав усіх продовжити багато трудитися, аби в Україні православні долали розділення, єдналися в єдину помісну церкву, щоби вона постала в майбутньому як Київський Патріархат.

Волинян привітали з празником владики Іларіон та Марк. До речі, керуючий Кропивницькою єпархією закінчив духовну семінарію в Луцьку й був першим намісником відродженого монастиря Святителя Миколая Чудотворця в с. Жидичин, що в Ківерецькому деканаті.

Традиційний хресний хід навколо собору відбувся як завжди наприкінці престольного свята.

Службу транслював суспільний мовник «UA: Волинь», коментував викладач ВПБА кандидат філософських наук Ігор Сацик.

Напередодні свята, у суботу, митрополит Михаїл очолював всенічну в кафедральному соборі Святої Трійці, у день П’ятдесятниці – Божественну літургію, виголошував проповідь та освятив зілля на площі перед храмом.

21 червня 2021 р. Інші новини за рубриками: Кафедральний собор Святої Трійці в Луцьку, Протоієрей Володимир Вакін, Митрополит Луцький і Волинський Михаїл, Протоієрей Микола Нецькар, Протоієрей Микола Цап
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери