Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниЦарик Микола, священикУ Вишеньках постане нова дзвіниця
Новини

У Вишеньках постане нова дзвіниця

Світлина інформаційної служби єпархії Митрополит Луцький і Волинський Михаїл звершив чин закладання капсули у підмурівок майбутньої дзвіниці храму Апостолів Петра й Павла в цьому селі Рожищанського деканату.

Ця відправа, а також Божественна літургія відбулися з нагоди храмового свята. Разом із високопреосвященним служили: декан протоієрей Василь Шняк, настоятель парафії священник Микола Царик, інше духовенство Рожищанського та Маневицького деканатів. Співав архієрейський хор «Оранта» під керівництвом заслуженого діяча мистецтв України Василя Мойсіюка. В урочистому богослужінні взяв участь голова обласної ради Григорій Недопад.

Архіпастир, привітавши з празником, побажав, щоби дзвони на новій дзвіниці переважно сповіщали про приємні події в громаді, яка живе під заступництвом великих Божих угодників – апостолів Петра і Павла.

Вірити й молитись навчають батьки, вони приводять нас до церкви, нагадав владика. Бо храм – це святе місце, що поєднує з тими, хто поруч, на землі, і хто відійшов у вічність. Божий дім є диханням села.

Митрополит відзначив віру, натхнення селян і закликав їх жити так надалі, будучи прикладом для інших: «Ваша велика віра і завзяття спонукають до великих справ».

Під час традиційного хресного ходу навколо храму духовенство вознесло заупокійну молитву на могилі спочилого настоятеля протоієрея Миколи Войни.

Божий дім у с. Вишеньки побудовано 1995 р. У травні 2019 р. громада вийшла з юрисдикції Московського патріархату і возз’єдналася з Православною церквою України.

13 липня 2021 р. Інші новини за рубриками: Рожищанський деканат, Митрополит Луцький і Волинський Михаїл, Священик Микола Царик, Протоієрей Василь Шняк
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери