Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниЦерква і держава«Мирт» долучився до проєкту з мульттерапії
Новини

«Мирт» долучився до проєкту з мульттерапії

Молодіжна платформа «Мирт», що діє в жидичинському чоловічому монастирі Святителя Миколая Чудотворця, долучилась до нового інтеграційного проєкту з мульттерапії, організованого Управлінням соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Луцької міської ради. Про це повідомив сайт lutskrada.gov.ua.

Перше заняття відбулось 15 листопада в інтеграційних студіях розвитку для дітей та молоді з інвалідністю при міськраді. Діти, які потребують соціальної підтримки, вчилися працювати з мультиплікацією. Вони створювали героїв улюбленого фільму, розглядали його сюжет, пробували себе в ролі мультиплікаторів. Наступного тижня передбачено друге заняття.

Мульттерапія як один із видів арттерапії (лікування мистецтвом) дозволяє дитині подолати страх, наповнити своє життя творчістю і радістю.

Молодіжна платформа «Мирт» (раніше називалась Молодіжним братством «Мирт») створена в 2014 р., нараховує близько 15 членів. Заняття проходять щонеділі після Божественної літургії в монастирі (на скиту Святого Духа – в теплу пору або в бібліотеці обителі – в холодну). Ієродиякон Каліник (Півненко) спочатку розповідає про Євангеліє, далі проводиться запланована робота: організовують цікаві проєкти для молоді, майстер-класи, ярмарки, конкурси, виставки, відвідують із виставами хворих у лікарнях, хосписі та займаються благодійністю.

20 листопада 2019 р.
Інші новини за рубриками: Діти і молодь, Мирянські організації, Церква і держава, Чернецтво, Деканат монастирів
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери