Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниЦерква і державаЄпархія молитовно вшановує Небесну cотню
Новини

Єпархія молитовно вшановує Небесну cотню

Священнослужителі та миряни взяли участь у щорічному відзначенні Дня героїв Небесної сотні.

Заупокійну літію на Театральній площі обласного центру перед фотостендом «Герої Небесної сотні – Загинули за єдність України» очолив митрополит Луцький і Волинський Михаїл у співслужінні духовенства кафедрального собору Святої Трійці. Владика нагадав про ціну, яку українці заплатили за незалежність і свободу вибору вісім років тому. Закликав бути гідними цієї жертви і підтримувати тих, хто стоїть на варті нашої незалежності сьогодні.

Опісля на меморіальному комплексі «Вічна слава» заупокійна молитва відбулася перед пам’ятним знаком «Волинські герої Небесної сотні» та могилою одного з них – Василя Мойсея під проводом настоятеля луцького храму Преподобного Іова Почаївського протоієрея Олександра Вронського. Разом молилися військові капелани. Душпастир зазначив, що пам'ять про хлопців жива і смерть їх не була марною. Вони віддали своє життя за нас. Тож і надалі захищатимемо кордони й не дамо ворогові ступати на нашу землю. До речі, вісім років тому о. Олександр був разом із Василем і першим дізнався про його загибель.

У скорботних заходах взяли участь представники інших конфесій, державної влади, родичі загиблих, інші небайдужі лучани.

18–20 лютого 2014 року в центрі Києва загинули близько ста осіб, кілька десятків зникли безвісти, більше тисячі дістали поранення, а сотні були заарештовані та піддані тортурам.

21 лютого 2022 р. Інші новини за рубриками: Церква і держава, Кафедральний собор Святої Трійці в Луцьку, Митрополит Луцький і Волинський Михаїл
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери