Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниЦерква і державаДепутати закликають заборонити московський патріархат
Новини

Депутати закликають заборонити московський патріархат

Світлина з фейсбук сторінки Волинської обласної ради Волинська обласна рада звернулася до Верховної Ради, Кабінету Міністрів, РНБО та начальника місцевої ОВА з закликом заборонити УПЦ (МП) на території України.

Звернення на розгляд 18-ї сесії облради винесено в редакції її постійної комісії з питань депутатської діяльності, місцевого самоврядування, захисту прав людини, законності, боротьби зі злочинністю та корупцією. Автори першого варіанту документа – депутати Ігор Лех, Юрій Ройко та Микола Буліга.

Найвищий представницький орган області вимагає: прийняти Закон про заборону діяльності московського патріархату в Україні, ініціювати розслідування діяльності УПЦ (МП), що містить ознаки колабораціонізму та спрямована проти основ національної безпеки України, притягнути винних осіб до кримінальної відповідальності, накласти санкції на цю конфесію за межами російської федерації (в тому числі й в Україні), повернути українському народові такі святині, як Києво-Печерська, Почаївська, а також Святогірська лаври.

Начальникові обласної військової адміністрації Юрієві Погуляйку висловлено вимогу негайно скасувати в установленому законодавством порядку Статути та державну реєстрацію релігійних громад УПЦ (МП) на території області.

Вірян московського патріархату обларада закликає відкинути непорозуміння та сумніви, розірвати будь-які зв’язки з РПЦ, що дасть змогу православній спільноті збудувати єдину незалежну українську церкву.

У засіданні взяв участь митрополит Луцький і Волинський Михаїл. Після позитивного голосування владиці надали слово, в якому він зазначив: «Церква завжди поза політикою. Але наші спільні інтереси – аби люди були щасливі під мирним небом, щоб наша армія перемогла. Одна зі складових нашого життя – духовне життя… Мені залишається тільки одне: подякувати депутатам і благословити їх на успішну роботу задля блага нашої області. Мені не хочеться, аби церква була замішана у війні, у колаборації».

15 вересня 2022 р.
Інші новини за рубриками: Міжконфесійні контакти, Церква і держава, Митрополит Луцький і Волинський Михаїл
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери