Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниЦуманський деканатЛипне: архієрей привітав громаду з ювілеєм
Новини

Липне: архієрей привітав громаду з ювілеєм

21 листопада 2020 р. Церква Архістратига Божого Михаїла в с. Липно Цуманського деканату. Світлина інформаційної служби єпархії

У день Собору Архістратига Божого Михаїла і всіх небесних сил безплотних митрополит Луцький і Волинський Михаїл очолив літургію в однойменному храмі цього села (історична назва – Липно) Цуманського деканату з нагоди празника та 250-річчя церкви.

Разом із високопреосвященним служили: декан протоієрей Тарас Манелюк, настоятель священник Ігор Цилюрик, інше духовенство цього й Ківерецького благочинь та Рівненської єпархії.

Під час проповіді архієрей нагадав про силу віри. Часто ми хочемо підтвердження нашої віри у фізичному прояві, а не завжди так трапляється. Проте через це не варто переставати ходити до храму. Не варто боятися, адже коли ти перебуваєш із Богом, тобі нічого не страшно. «Свою надію покладай на Господа, – радить архіпастир, – і тоді все буде добре або дуже добре».

Медаллю «За жертовність» владика відзначив жертводавця Василя Мазнюка, деяких інших мирян – благословенними грамотами.

За даними Держархіву Волинської області, у 1770 р. на кладовищі села побудували дерев’яну приписну Михайлівську каплицю. В кінці XIX ст. замість неї постала нова, в давньому волинському стилі з дерев'яною триярусною дзвіницею. Божий дім зводився на дубових палях. За переданням, коли заміняли фундамент на кам’яний, під ним знайшли багато захоронень. Внутрішнє облаштування храму, особливо царські врата, майстерно вирізьблено з дощок. А дванадцять років тому, перекриваючи дах, під куполом знайшли українські прапор і герб, імовірно, сховані повстанцями.

23 листопада 2020 р. Інші новини за рубриками: Цуманський деканат, Протоієрей Тарас Манелюк, Митрополит Луцький і Волинський Михаїл
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери